×

Kulinárske recepty z podujatia Šuhajíci pri panvici v Petržalskej tržnici

V sobotu, 26.1. sme do Petržalskej tržnice pozvali Šuhájikov pri panvici, ktorí nám nielen fantasticky navarili, ale priniesli aj skvelú náladu. Všetky recepty priamo od nich nájdete tu.

Šuhajíci pri panvici je ZÁBAVA PRI VARENÍ


Tím Šuhajíkov tvorí: 

• Rešpektovaný šéfkuchár Marek Ort so skúsenosťami z profi kuchyne minimálne na dva životy. 

• Originálny moderátor Milan JunioR Zimnýkoval, fanúšik dobrého jedla, poctivej gastronómie a špecialista na zážitky.

• Večne najmladší, ale zato talentovaný šéfkuchár Fero Sedlák, ktorý je u Šuhajíkov, o. i., veliteľ platformy Premium Streetfood

• Za prílohu, oblohu a atmosféru je zodpovedný dj Karol, ktorý to vie osoliť vždy, keď treba. 


The ŠUHAJIX sú tu preto, aby sa ľudia nebáli varenia. Aby to nebola povinnosť, ale radosť! 


Degustačné menu Šuhajíci pri panvici:


Šťavnaté kačacie prsia s mangovo-ananásovou salsou a pečeňovou paštétou na voňavom kváskovom chlebe

Premium Streetfood inšpirácia - Hovädzí Thai-Šu-Haj v Lavaš chlebe 

Nadýchaná ovocná pena so žĺtkovým chipsom, posypané prachom z bielej čokolády a ako korunka - 3D horká čokoláda


Recepty:


Šťavnaté kačacie prsia s mangovo-ananásovou salsou a pečeňovou paštétou na voňavom kváskovom chlebe


Na 4 porcie potrebujeme:

• kačacie prsia 1 kg

• mangové pyré 350g

• ananás 1ks

• paté z kačacej pečene 200g

• čerstvé chilli 1ks

• koriander čerstvý 1 zväzok

• kváskový chlieb

• soľ, čierne korenie

• tymián čerstvý

• mikrobylinky

• olivový olej

• cesnak

• alkohol na flambovanie - rum


Kačacie prsia stiahneme z kože, ktorú nakrájame a pripravíme - chutné chrumkavé oškvarky (CHCHO).


O prsia sa postaráme tak, že ich nakoreníme, nasolíme a opečieme. Skamarátime ich s cesnakom a do partie prilejeme rum. Škrtneme zápalkou alebo kremienkami a zaflambujeme.


Tesne pred koncom pridáme maslo a necháme oddychovať pod alobalom 10 minút. Lebo za taký čas, by sme mohli stihnúť očistiť ananás. Následne ho nakrájame na plátkya ogrilujeme. Potom plátky krájaním zmeníme na malé kocky.


V miske, alebo vedierku (podľa toho, koľko hostí príde) vymiešame s mangovým pyré, pridáme SČK (soľ, čierne korenie), chilli a koriander. 


Chlebík opečieme s láskou na masle a natrieme paštétou. Jedlo naservírujeme, nafotíme a jeme. Keď kačka zmizme z taniera, oblížeme prsty. 



Premium Streetfood inšpirácia - Hovädzí Thai-Šu-Haj v Lavaš chlebe 


Na 4 porcie potrebujeme:

• Hovädzia sviečkovica 500g

• Sójová omáčka 100ml

• Zázvor

• Ryžový ocot 50ml

• Olivový olej 100ml

• Mrkva 2-3ks

• Biela redkvička dlhá 2-3ks

• Cukor, soľ, ocot

• Koriander celý 10g

• Horčičné semienka celé

• Rybacia omáčka 25ml

• Rímska rasca

• Koriander čerstvý 

• Uhorka 2ks

• Majonéza 200g

• Čerstvé chilli 3ks

• Med, cesnak, citrón


Sviečkovicu si očistíme, nakrájame a marinujeme v marináde: 100ml sojóvka, koriander celý 10g, chilli paprička 2 ks, zázvor 50g (ak nemáme zázvor, môže byť aj ďumbier), ryžový ocot 50g, olivovy olej 100g. Najlepšie sa tieto suroviny skamarátia cez noc. 


Mrkvu a redkvičku nakrájame na juliene a pripravíme nálev z octu, cukru, koriandru, rybacej omáčky - zalejeme. 


Majonézu obohatíme o med a chilli - vymiešame, prihodíme cesnak a vyšťavený citrón.


Uhorky nakrájame na batonetky (niečo menšie ako hranolky ale väčšie ako julien. Alebo -použite google) a pridáme lístky živého koriandru. Celý tento áziou nadýchaný zázrak naservírujeme do zdravého chlebíka menom lavaš. 



Nadýchaná ovocná pena so žĺtkovým chipsom, posypané prachom z bielej čokolády a ako korunka - 3D horká čokoláda


Na 4 porcie potrebujeme:

• Pyré passion fruit 250ml

• Smotana na šľahanie 250ml

• želatína plátková 5g 

• žĺtka 4ks

• Cukor krištáľový

• Maltodextrin

• Biela čokoláda 100g

• Horká čokoláda 250g

• Ovocie sušené mrazom 50g


Želatínke doprajeme cca. 10 minútový kúpeľ do studenej vody. Procesúra pokračuje tak, že ju rozpustíme v smotane na sľahanie a pridáme k tomu ovocné pyré. A zas - necháme trochu ochladiť a nalejeme do fľaše na espumu pridáme 2 bombičky a zakrútime. Snažme sa to mať stále v chlade. 


Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme trochu múky, natrieme tenkú vrstvu na papier na pečenie a celý tento zázrak sušíme v rúre, až kým sa tomu bude môcť hovoriť chips. 


Nasleduje hokus pokus! Do rozpustenej bielej čokiny primiešavame Maltodextrin (hop-šup prášok), ktorý nám z tekutej čoko spraví prach. Treba vidieť. 


Jej sestru - horkú čokoládu tiež rozpustíme a prehovoríme ju, aby sa napchala do cukrárskeho sačku. Ľahkým podojkávaním striekame ešte tekutú HČ do nádoby z ľadovou vodou, kde sa mení na 3D umenie. 

ZDIEĽAŤ ČLÁNOK

Čerstvé novinky Petržalskej Tržnice

Našim cieľom je prinášať vám nielen najčerstvejšie potraviny a farmárske produkty, ale aj mnoho zaujímavých aktivít a tipov, vďaka ktorým sa k nám vždy radi vrátite.

Kulinárske recepty z podujatia Šuhajíci pri panvici v Petržalskej tržnici

V sobotu, 26.1. sme do Petržalskej tržnice pozvali Šuhájikov pri panvici, ktorí nám nielen fantasticky navarili, ale priniesli aj skvelú náladu. Všetky recepty priamo od nich nájdete tu.

02.02.2019 Čítať viac

Otváracie hodiny Petržalskej tržnice počas vianočných sviatkov

Navštívte nás i počas vianočných sviatkov.

22.11.2018 Čítať viac

Už tento piatok a sobotu si môžete ku nám do tržnice prísť nakúpiť sladké dobroty z PALEO pekárničky Pohodový svet.

Koláčiky sú nie len zdravé (bez laktózy, obilnín a pridaného cukru) ale aj veľmi chutné. 

03.10.2018 Čítať viac

Gratulujeme výhercom veľkej fazuľovej súťaže!

Počas celého mesiaca júl ste sa mohli zapojiť do našej súťaže a spolu s nami tipovať, koľko fazuliek sme nasypali do nádoby v tržnici.


V hre bola hlavná cena - 300 € v hotovosti, ale aj hodnotné poukazy na nákup u našich predajcov.

29.06.2018 Čítať viac

Odneste si to najlepšie z dvorov, lúk a hájov

Už čoskoro sa otvoria brány Petržalskej tržnice a my sa už veru nevieme dočkať.

Našim zámerom je priniesť do srdca Petržalky modernú mestskú tržnicu aká tu chýbala. 

14.02.2018 Čítať viac